dinsdag 13 mei 2008

Brand bij Bouwkunde - bereikbaarheid


Vandaag konden de brandweerauto's eerst niet over de Sebastiaanbrug en ook niet over de Mekelweg naar de grote brand. Is er rekening gehouden met dit soort calamiteiten? Op de foto lijkt het dat de brandweer er niet goed bij kan door de afgesloten Mekelweg.
Bron foto: AD

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Bovendien besloot de brugwachter de brug bij de ezelsveldlaan nog maar even te openen voor twee schepen, zodat er twee branweerwagens enkele minuten vertraging op liepen!

Weet niet of het veel verschil had gemaakt, maar dit moet toch niet kunnen...

Anoniem zei

De brandweer heeft ook het gebouw niet optimaal kunnen bereiken, omdat de aansluitingen naar de mekelweg zijn gebarricadeerd vanwege de enorme verbouwing aan de mekelweg. Het gebouw was alleen vanaf de Schoemakerstraat goed bereikbaar. Ladderwagens en hoogwerkers hebben niet snel genoeg aan de voorzijde ingezet kunnen worden. Ook het verhaal van de speciale tankwagen vanuit Rotterdam is raar: is de waterdruk in de Mekelweg niet voldoende soms als gevolg van de enorme verbouwingen aan de ondergrondse infrastructuur?

Anoniem zei

Studentenroeiers bij Laga bevestigen, dat omstreeks half 10 brandweerauto's bij de Oostpoortbrug met loeiende sirenes stonden, terwijl deze 2 binnenvaartschepen werden doorgelaten. Samen met de omrijtijd als gevolg van afgesloten Sebastiaansbrug en Mekelweg kan dit zo maar 5 minuten gescheeld hebben. Bij de aanvang van de brand had dit wellicht toch het verschil kunnen maken...