vrijdag 19 december 2008

Raadsvergadering 18/12 : afscheid Wim Bot en het delegatiebesluit

Gisterenavond was het laatste optreden van Wim Bot in de raad, na ruim 14 jaar raadslid voor GroenLinks te zijn geweest. Hij had een sterke afscheidsrede waarin hij een aantal aspecten van de raad en haar leden schetste. 'De materie waar de raad over moet beslissen is complex. En van de raadsleden wordt veel kennis gevraagd.' zo stelde hij.

Diverse fracties hebben hun taken goed verdeeld en zo kwam het CDA erachter dat het college het ‘delegatiebesluit’ als hamerstuk wilde afdoen. Nadat het onderwerp in de commissie werd behandeld, stelde GroenLinks een amendement op. Ook werden de gevolgen van een delegatiebesluit duidelijk gemaakt. Gisterenavond steunden alle fracties behalve de PvdA het amendement van GroenLinks (CDA, SP en Stadsbelangen tekenden mee).

Wim Bot had het eerder goed verwoord, de materie is complex, maar met goede inzet kan je toch veel bereiken.

EvH

meer informatie:
(PvdA) Delft wil minder inspraak bij bouwprojecten
artikel AD voorafgaand aan Raadsvergadering

1 opmerking:

Blogger TU Noord zei

De PvdA zet hiermee een consequente lijn voort om de inspraak van burgers te beperken: inperking van de referendumverordening, tegenstemmen bij het voorstel omwonenden actief te informeren over bouwplannen en nu dus beperken van de inspraak bij (mogelijk omstreden) bouwplannen