zaterdag 4 december 2010

Sebastiaansbrug kan hoger, lager, breder en smaller



De gemeente schrijft:
03 december 2010 – De gemeente bekijkt verschillende varianten om de Sint Sebastiaansbrug in ieder geval geschikt te maken voor een trambaan in twee richtingen. Dat bleek donderdag 2 december 2010 tijdens een presentatie in de overlegvergadering van de commissie Spoorzone, Verkeer en Ruimte

De presentatie was een vervolg op de bekendmaking in juni dit jaar dat de gemeente de aanbesteding van de brug had ingetrokken. De commissie had toen onder meer gevraagd om een nieuw plan. Dat is er nog niet maar een voorstel wordt medio 2011 verwacht. Alle opties van nieuwbouw en een reconstructie van de brug worden daarin meegenomen.

Ook wordt gekeken naar het samenwerkingsverband van partners die bij de Sebastiaansbrug zijn betrokken. De gemeente en de provincie zijn samen eigenaar van de brug. Stadsgewest Haaglanden heeft ook een belang omdat tramlijn 19 over de brug moet rijden. De provincie wil het liefst een brug die een meter hoger is dan de huidige brug en stelt daar een subsidie van 50% van de meerkosten – die op zes miljoen worden geschat – tegenover. Maar de brug kan wat de gemeente betreft ook lager, smaller of breder. En ook een reconstructie van de brug is nog mogelijk. Hierover wordt een second opinion gevraagd aan de TU.

Wethouder Milène Junius liet de commissie weten dat de tijd wordt genomen om zorgvuldig naar de diverse varianten te kijken. Daarnaast vertelde ze dat de huidige verkeerssituatie op en rond de brug wordt bekeken en bovendien wordt onderzocht hoe vrachtverkeer geweerd kan worden.

Geen opmerkingen: