woensdag 13 februari 2013

Tear down the wall !

Achter de gebouwen van TNO aan de Schoemakerstraat ligt een prachtig gebied. Een vlakte waar plannen mee zijn, woningbouw wel te verstaan. De tijden voor de bouw zitten wat tegen en nu wordt er maar in fases gebouwd. En dus blijft een groot deel van de ruimte voor langere tijd onbebouwd. 

Flashback:

In een aantal creatieve sessies komen diverse grondeigenaren (waaronder AM), de gemeente en ook het Waterschap met een aantal concrete ideeen om groen en water in Delft meer de ruimte te geven. Men sprak daar onder andere af om gronden, die nu nog even niet bebouwd konden worden, tijdelijk over te laten aan de natuur. En om deze terreinen open te houden voor wandelaars. Vroeger kon dat niet, want voor je het wist kwam er weer een bijzonder beest voor waarna je geen paal meer de grond in kreeg. Maar nieuwe wetgeving en jurisprudentie maakt het mogelijk om je toch aan eerdere afspraken te kunnen houden, als je het maar afspreekt.

Terug naar nu:

De natuur achter het TNO gebouw krijgt geen kans. De waterplas is dichtgeschoven en er wordt gemaaid zodat alles plat gaat. Er komt een hoog hek omheen met wel ruimte voor een groot geasfalteerd parkeerterrein. Een oude, vertrouwde aanpak die de branche kenmerkt, maar waar we niet blij van worden. Er komen gesprekken maar acties blijven uit. Jarenlang een niemandsland zonder enige waarde voor de samenleving.

AM: Zet het hek open en laat mens en dier genieten van het stukje ruimte nu het er nog is....

PD

Geen opmerkingen: