maandag 27 oktober 2008

Creativiteit aangeboord voor leefbaarheid en bereikbaarheid

Belangenvereniging TU-Noord heeft samen met VVD en D66 het initiatief genomen om oplossingen te bedenken die de leefbaarheid in de Wippolder verbeteren zonder de bereikbaarheid van Delft te verminderen.

Met wie kan dat beter dan een aantal in Delft woonachtige professionals, die met verkeer en ruimtelijke ordening bezig zijn in hun dagelijkse werk bij TNO, TU, VNO/NCW, MKB, TLN, Goudappel Coffeng, Accenture en TomTom.

In een werksessie van 2,5 uur zijn wij bijeen geweest en zijn er concrete creatieve oplossingen bedacht om verkeersoverlast en luchtvervuiling in TU-Noord naar een acceptabel niveau terug te brengen. Randvoorwaarde daarbij is om de (auto)bereikbaarheid van Wippolder, TU-Midden en Binnenstad op peil te houden, als het aantal woningen de komende 10 jaar meer dan verdubbelt en het aantal onderwijs- en bedrijfsactiviteiten verder toeneemt.

De resultaten van de werksessie worden op dit moment verwerkt, zodat ze goed presenteerbaar worden. Wij bereiden ons voor op de volgende stap in dit interactieve creatieve proces.

Geen opmerkingen: