woensdag 7 oktober 2009

Elektrisch vervoer op de campus ?


De parkeer capaciteit op de TU campus is momenteel ontoereikend. Om dit op te lossen wil de TU parkeergarages bouwen op de campus. Echter deze kosten veel geld, wat de TU momenteel niet heeft. Dit is de reden waarom de TU-Delft een alternatief plan onderzoekt.

In plaats op de campus te parkeren, wil men een groot transferium aanleggen in het zuiden van de campus. Vanaf deze parkeerplaatsen zouden de TU medewerkers dan met elektrisch transport naar hun werkplekken vervoerd kunnen worden. Alle vormen van elektrisch transport staan daarbij nog open.

Gaat de TU-Delft nu dan ook eindelijk een bijdrage leveren aan het duurzaamheids-vraagstuk in de gemeente Delft? Prima. Minder autobewegingen rondom de campus en verbetering van de luchtkwaliteit. Laten we hopen dat het niet alleen bij onderzoeken blijft.


C.L.

3 opmerkingen:

Blogger TU Noord zei

Dit is een mooi initiatief van de TU, dat ook goed aansluit bij het verkeersplan dat wij vanuit TU-Noord hebben ontwikkeld. Ik ben benieuwd naar het vervolg en vooral naar de concrete invulling.

Anoniem zei

Iedere medewerker bij de parkeergarage een fiets geven lijkt me minder complex (en dus minder duur) en nog beter voor het milieu ook.

Marnix Broer zei

Goed initiatief! Gebruik maken van elektrische fietsen en/of scooters past mooi in dit plaatje.

Meer informatie over elektrisch vervoer is te vinden op de website van Platform Elektrisch Vervoer:

http://www.elektrischvervoer.nl