woensdag 2 december 2009

Gaat u rustig slapen...



Gaat u rustig slapen. Dat is ongeveer de boodschap van ons stadsbestuur in reactie op het verkeersplan TU Noord van VVD, D66 en de bewoners. Op 3 december spreekt de raadscommissie Ruimte en Verkeer over de plannen om in de Wippolder zo'n 5000 woningen er bij te bouwen. B&W heeft het alternatieve verkeersplan bekeken en geconcludeerd dat er geen aanleiding is om de ideeën van de bewoners, VVD en D66 over te nemen. Het verkeer groeit niet en we lossen de problemen op met kleinere aanpassingen, zo lijkt de stelling van B&W te zijn.


De werkelijkheid is echter anders. De foto's tonen een gemiddelde avondspits rond het Poortlandplein, vandaag 2 december. Uit tellingen van de gemeente blijkt juist dat het verkeer op de noordelijke Julianalaan fors groeit terwijl daar nu juist het grootste knelpunt voor luchtkwaliteit en geluid is. En voorlopig blijft als het aan B&W ligt. Voor de reconstructie van de Sint Sebastiaansbrug gaat de gemeente uit van 14.000 auto's per dag nu en 17.500 in de toekomst. De tellussen van de gemeente registreerden de afgelopen 5 jaar echter al 20.000 auto's per dag. Bij 25% groei wordt dit dus 25.000 auto's.


De nieuwe brug wordt op de groei gebouwd. Wordt het niet eens tijd de groei te zoeken in de kwaliteit van onze woonomgeving? In Julianalaan west wachten we al 32 jaar op de beloofde 30 km-zone. Rustig slapen? Alle ramen dicht...
HdV

3 opmerkingen:

Basoski zei

De reactie van het College typeert het ontbreken van de bereidheid om mee te denken aan oplossingen op langere termijn, in het bijzonder bij de PvdA en Groen Links. Mischien een idee om deze partijen bij de verkiezingen op 3 maart maar "links"te laten liggen en te kiezen voor partijen die wel hart hebben en iets willen doen zoals VVD en D66.

Anoniem zei

Logisch dat het op 1 december drukker was op de Julianalaan. De Delfgauwseweg is namelijk afgesloten voor verkeer vanwege werkzaamheden ter hoogte van de Simonsstraat. Laten we wel appels met appels vergelijken.

Blogger TU Noord zei

Deze situatie van stilstaand verkeer op de Julianalaan doet zich vele malen per jaar voor, is dat steeds het gevolg van een toevallige tijdelijke afsluiting?