zaterdag 6 november 2010

MER-bijeenkomst Delft Zuidoost (2)

Tijdens de voorlichtingsavond werd ook kort stilgestaan bij parkeren in de wijk, wat voor rumoer zorgde in het publiek. Stadsbelangen is benieuwd naar de plannen die het college over dit onderwerp zal voorleggen aan de gemeenteraad ten aanzien van de ideeën die de TU aan het ontwikkelen is over betaald parkeren.
Studentenhuisvester Duwo is blij dat de milieueffectrapportage voor Delft Zuid-Oost bijna klaar is en dat er ruimtes zijn aangewezen voor drieduizend studenteneenheden.


Stadsbelangen schrijft op haar blog:
Eén ding werd deze avond wel duidelijk. Het TU gebied dreigt een dorp binnen onze stad te worden en dat is niet acceptabel. We hebben al een binnenstad met pollers afgesloten en dan straks ook nog een TU gebied met slagbomen? Of je hier als geboren en getogen Delftenaar op zit te wachten is de vraag. In de Wippolder in ieder geval niet.

DUWO wordt geciteerd in Delta:
“We kunnen nu verder met bouwen . Alle plannen die we hebben achter de faculteit EWI mogen doorgaan en er is plaats voor meer.”
en Delta schrijft verder:
Verder 'wringt voor Duwo de schoen op de Kanaalhof' in TU-Noord. Daar had de studentenhuisvester een nieuw gebouw met tweehonderd studentenwoningen voor ogen. Dat kan in het mma niet doorgaan, omdat het plan valt in een gebied dat is aangewezen als ecologische hoofdstructuur. “We begrijpen niet dat dat project helemaal wordt weggestreept. Het had best ergens anders in TU-Noord gekund.”

We gaan een interessante periode tegemoet, zoveel is wel duidelijk. Voor TU, DUWO en bewoners komt het er nu op aan met alle informatie uit de mer en achterliggende rapporten de juiste keuzes te maken die aan alle belangen recht doen.
Voor de bewoners is dit behoud en verbetering van de leefbaarheid van de wijk waarbij behoud van groen en goede oplossingen voor de verkeersontsluiting en parkeren belangrijke onderdelen zijn. Een overall visie voor Delft ZO voor Groen, Blauw, Grijs en Rood (Groen, Water, Verkeer en Bebouwing) is daarbij onmisbaar.

In de eerste reactie van de Belangenverenging is dan ook te lezen "Een duidelijke visie met bijbehorende ambitie moet worden uitgewerkt voor het gehele gebied. Dit hoeft geen dik rapport op te leveren en de visie kan op korte termijn, met hulp van bewoners vorm krijgen. Het proces van de Structuurvisie Delft 2030 concreet vertaald naar de eigen leef- en werkomgeving."

BR

Geen opmerkingen: