woensdag 1 juni 2011

Pauwmolen en 5000 nieuwe woningen in Delft-ZO eenzelfde lot beschoren?

Datum: 01-06-2011 09:22, Bron: PropertyNL

BREDA - Het college van burgemeester en wethouders ziet geen mogelijkheden om de Bishop Tower aan de Claudius Prinsenlaan in Breda tot ontwikkeling te brengen. Het grote aantal bezwaarmakers (ruim 80), extra druk op het verkeer in het gebied, een gebrek aan financiële middelen en bouwprogramma zijn voor het college aanleiding om de planologische procedure voor de woontoren te stoppen.

Het oorspronkelijke plan Bishop Tower behelst een woontoren van 80 meter, bestaande uit 25 verdiepingen en is een ontwikkeling van Newcon Vastgoed uit Amersfoort. Het door Butzelaar en Van Son ontworpen plan bevatte 112 appartementen, commerciële ruimten, een ondergrondse parkeergarage van twee verdiepingen en parkeerplaatsen op de begane grond.
Samen met andere ontwikkelingen in het gebied, zoals de uitbreidingsplannen voor het Amphia Ziekenhuis en de bebouwing van het JEKA-terrein, zou het verkeer compleet vastlopen. Uit milieuonderzoek bleek dit alleen te verhelpen met grote, kostbare ingrepen in de (hoofd)infrastructuur (zuidelijke rondweg) van de stad. Voor deze ingrepen heeft de gemeente de komende jaren geen geld beschikbaar.

Geen opmerkingen: