donderdag 30 juni 2011

VVD motie voor duurzame verkeersoplossing TU-Noord

VVD blog van 29 juni:
In het TU-Noord gebied blijft de gehele verkeerssituatie kritiek. In de MER is alles zo uitgerekend dat het net kan als alle plannen worden uitgevoerd. Op sommige plekken blijft de situatie ronduit slecht.

Dat wordt bevestigd in het onlangs verschenen voorlopige advies van de commissie voor de MER. Daarin worden de aspecten lucht, geluid, verkeer, duurzaamheid, leefomgeving en parkeren als onvoldoende, mager, te optimistisch, niet uitgewerkt of een zware ontwerpopgave gekwalificeerd. Dat zijn geen vertrouwenwekkende woorden in een advies waar het bouwen en ontwikkelen van 4800 woningen op gebaseerd is.

Gezien het advies van de Commissie voor de MER zijn aanvullende maatregelen waarschijnlijk. Indien die ruimte er niet is, is het verstandiger de vaststelling van het LVVP uit te stellen tot er meer duidelijk is over de MER en dan ALLE vereiste maatregelen in het LVVP op te nemen.

De vraag is of het college bereid is om meer tijd te nemen om met de betrokkenen naar een toekomstgericht en duurzaam verkeerssysteem te zoeken, waarin ruimte is voor groei van het verkeer of andere ontwikkelingen in de toekomst.
In de afgelopen periode zijn er veel initiatieven geweest voor oplossingen, vanuit de bewoners en ook vanuit diverse fracties. De VVD-fractie heeft het voorstel gedaan, dat aansluit op eerdere ideeën van de PVDA: maak een oprit van de Schieweg op de Kruithuisweg in de richting van de A13. Uit opgevraagde modelberekeningen blijkt dat het verkeer in de hele TU-wijk hiermee flink afneemt. Dat komt omdat het verkeer de meest directe weg de wijk in en uit kiest en het voorkomt een groot deel van de omrijders in de wijk richting de A13. Ook komt het de bereikbaarheid van het Delftechpark en Technopolis ten goede. Alle ideeën ten spijt, heeft het vooralsnog niet geleid tot enige aanpassing van de plannen. Reden voor de VVD om hierover een motie in te dienen.

1 opmerking:

Anoniem zei

die oprit van Schieweg naar Kruithuisweg is er toch al?