maandag 31 oktober 2011

Ondernemingsraad TU neemt geen genoegen met halve toezeggingen bestuur

Overgenomen uit de Delta
Op zaterdag 22 oktober verscheen een groot artikel in de NRC over de TU Delft. Schokkende en minder schokkende gegevens denderden over de TU-gemeenschap heen. Uit de reacties blijkt dat de medewerkers vooral verontrust zijn over de slordige wijze waarop de TU Delft met haar geld omgaat.

De ondernemingsraad (or) heeft sinds jaar en dag onder meer aangedrongen op helderheid over beheers- en onderhoudskosten van ons vastgoed en over externe inhuur. Steeds weer heeft de or het college van bestuur (cvb) gewaarschuwd voor de gevolgen van onvoldoende informatie. Soms leidde dit tot aanvullende informatie, maar al te vaak kregen we de gevraagde informatie niet.

De TU Delft wordt gefinancierd door de belastingbetaler en moet zorgvuldig met het geld omgaan. De or wil ervoor zorgen dat dit soort uitspattingen in de toekomst voorkomen worden en wil bouwen aan vertrouwen en pleit voor meer transparantie.

De or wil op korte termijn dit onderwerp indringend met het cvb bespreken, en zal ook de andere punten uitvoerig aan de orde stellen. De or neemt geen genoegen met halve toezeggingen.

Dineke Heersma, voorzitter ondernemingsraad TU Delft

1 opmerking:

Anoniem zei

De wegwijzers rondom de TU zijn op last van de gemeente alweer verwijderd. Verwijderen van één enkel bord aan de Kluyverweg heeft al zestigduizend euro gekost. Schrijnend voorbeeld van hoe makkelijk de TU geld over de balk smijt.

http://www.delta.tudelft.nl/artikel/kort-nieuws/23918