zondag 31 augustus 2008

AnneKoning.nl » Respect voor andere meningen

AnneKoning.nl » Respect voor andere meningen Op de blog van Anne Koning lees ik dat zij mededogen heeft met de vereniging van eigenaren rond de Papsouwselaan, die een bezwaar tegen de bomenkap indienden. Door een vormfout van hun advocaat had de vereniging van eigenaren eigenlijk geen kans meer, maar dat heeft Anne Koning zelf rechtgezet. Ik vind dat zeer positief en dat verdient navolging.


Wat ik wel jammer vind is dat het zo ver moet komen. De strijd tussen de belanghebbenden, in dit geval de omwonenden van de Papsouwselaan en de gemeente, wordt tot aan de hoogste instanties uitgevochten. Dit kost de burger en gemeente veel tijd en veel geld, terwijl dat misschien wel anders had gekund. In eenzelfde situatie zijn de belangenvereniging TU Noord en de gemeente beland. Rond de bestemmingsplanen TU-Noord, TU-Midden, TNO, bouwaanvragen, verkeer e.d. komen we maar al te vaak in (juridische) procedures. Als de belanghebbenden in een vroeg stadium al in staat zijn de wederzijdse standpunten uit te wisselen en beide partijen zijn in staat aan te geven waar de knelpunten zitten, dan is er al veel gewonnen.


Ten slotte lees ik in het artikel: "Zij mogen alle middelen gebruiken om voor hun mening op te komen.". Dat is misschien nu de mening van Anne Koning, maar deze ervaring hebben wij eerder niet gehad. De belangenvereniging TU Noord zoekt de pers op en de pers zoekt de belangenvereniging op. Dit resulteert in artikelen in de krant, en radio- en TV-rapportages. Dat steekt wel eens bij de betrokken ambtenaren. Maar het zijn ook middelen om voor een mening op te komen. Het gaat dan om veiligheid, leefbaarheid en redelijkheid. En dat kan best samengaan met herinrichting, nieuwbouw en bomenkap.

Erik van Hunnik

Geen opmerkingen: