vrijdag 20 november 2009

Wie heeft er gelijk: de ambtenaar of de ervaringsdeskundige?

Geachte leden van de gemeenteraad Delft,

Begin oktober hebben wij een zienswijze m.b.t. aanpassingen aan de oversteek Delfgauwseweg-Simonsstraat van de gemeente Delft ontvangen.
Op deze zienswijze hebben wij gereageerd met onze brief van 12 oktober jl. (deze brief is mede ondertekend door ca. 15 bewoners) en deze is mondeling door ons toegelicht op een bijeenkomst met o.a. dhr. Punt van het vakteam mobiliteit.
Wij als bewoners en betrokkenen hebben ernstige bezwaren tegen de manier waarop de gemeente de oversteek wil aanpassen.

Dat de oversteek veiliger kan, daar zijn wij het volledig mee eens, maar dit kan op een veel simpeler en voordeliger manier. Mevrouw Ann Karina Lassen (Simonsstraat 2) heeft hier al een voorstel gedaan met tekening.
Op 12 november jl. hebben wij opnieuw een brief van de gemeente ontvangen met een “nieuw” definitief voorstel en de mededeling dat de werkzaamheden 23 november gaan beginnen.
In deze brief werden al onze argumenten min of meer van tafel geveegd.

Wat ons hoogst verbaasd is de starre houding van de gemeente Delft, de onwil om rekening te houden met wensen van betrokkenen, en vooral de snelheid waarmee dit plan ter uitvoering wordt gebracht.
We hebben maandag 17 november getracht contact met wethouder Mevrouw Koning op te nemen maar deze was te druk om ons te woord te staan. Een medewerker van haar zei dat het besluit om de oversteek aan te passen reeds lang geleden was genomen.

Onze vraag is nu: kunt u deze zaak op 3 december a.s. behandelen in de vergadering van de commissie Ruimte en Verkeer, zodat de gemeenteraad van Delft een democratisch besluit kan nemen en wij als bewoners /betrokkenen onze bezwaren kunnen uiten.
Tevens vragen wij u als lid van de gemeenteraad van Delft om alles in het werk te stellen om te voorkomen dat de voorgenomen werkzaamheden maandag aanstaande een aanvang zullen nemen.

Hoogachtend, mede namens vele betrokkenen en bewoners

Omwonenden Delfgauwseweg/Simonstraat

Geen opmerkingen: