woensdag 26 oktober 2011

Zijlstra roept bestuur TU Delft op het matje

Overgenomen uit de Delta van 26 oktober
Staatssecretaris Zijlstra vraagt de TU Delft om opheldering over beschuldigingen dat haar vastgoedbeheer en aanbestedingsbeleid niet deugen en dat de regels voor bijklussende hoogleraren en bestuursleden onduidelijk zijn.

De NRC bericht op 27 oktober o.a.:

De fracties van VVD, PvdA en SP willen van Zijlstra weten of het artikel aanleiding is nader onderzoek te doen naar de rechtmatigheid van de bestedingen. Ook willen ze weten of de 300 miljoen euro overheidsgeld die de TU Delft jaarlijks krijgt, wel besteed dient te worden “voor het voeren van rechtszaken tegen de overheid en voor het betalen van bestuurlijke boetes voor te veel verdienende voorzitters”.

De TU heeft direct op 22 oktober een uitgebreide reactie gegeven, zie hier.

Citaat: "Het artikel over de TU Delft dat de NRC zaterdag 22 oktober publiceerde, schetst een vertekend en gedateerd beeld van de universiteit en bevat veel onjuistheden. De universiteit hecht grote waarde aan een correcte beeld en geeft hieronder een selectie van de belangrijkste punten die door de krant verkeerd zijn weergegeven."

1 opmerking:

Anoniem zei

lees de reactie van de TU-delft hier:
http://tudelft.nl/fileadmin/UD/MenC/Support/Internet/TU%20Website/TU%20Delft/Images/Actueel/Overig/nrc/gedetailleerde_reactie_inz_NRC.pdf