woensdag 30 november 2011

Waar zijn de buitenlandse studenten?

In de komende maanden trekken de eerste studenten in de nieuwbouw aan het De Vries van Heijstplantsoen. Omwonenden hopen veelkleurige en veeltalige buurtbewoners te mogen begroeten. Immers Duwo heeft vanaf het begin aangegeven dat het daar een studentenhotel wilde realiseren, het zogeheten short stay housing waar kamers gestoffeerd en gemeubileerd worden verhuurd. De nieuwbouw is, zo werd omwonenden ruim twee jaar geleden op het hart gedrukt, enkel en alleen bedoeld voor buitenlandse studenten.
Maar wat blijkt, het overgrote deel van de nieuwe kamers aan het De Vries van Heijstplantsoen wordt verhuurd aan Nederlandse studenten. De website van Duwo is geheel ondubbelzinnig: 82 onzelfstandige kamers en woningen in de villa zijn voor buitenlandse studenten en 216 woningen voor reguliere studenten. Ondanks de forse huurprijzen is er voldoende belangstelling want de inschrijving is gestopt.
Hoe vaak is ons verteld dat er een enorm tekort is aan geschikte kamers voor studenten in Delft en er duizenden kamers gebouwd moeten worden om aan de vraag te kunnen voldoen? De toenemende vraag zou vooral onder buitenlandse studenten zijn. Dat lijkt nu allemaal reuze mee te vallen.

MM

foto: Duwo

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat maakt het verschil voor de omwonenden, of het short stay buitenlandse of reguliere studenten woningen worden?