dinsdag 29 juni 2010

Betaald parkeren TU terrein uitgesteld

Het betaald parkeren op de campus loopt vertraging op. De TU heeft het daarvoor benodigde onttrekkingsverzoek bij de gemeente ingetrokken.

De universiteit had in januari 2011 betaald parkeren willen invoeren, maar dat wordt nu op zijn vroegst een jaar later. Reden is dat de nieuwe verkeerwethouder Milène Junius (CDA) opnieuw wil overleggen over de gevolgen van het betaald parkeren voor de directe omgeving van de campus.
Daarvoor was het nodig dat de TU het verzoek tot onttrekking van delen van het TU-terrein aan de openbare weg introk. Volgens Dick Gütlich van TU-vastgoed had de gemeente anders binnen afzienbare tijd een beslissing moeten nemen.
Maar wethouder Junius is daar nog niet aan toe. Ze wil eerst onderzoeken of er in omliggende wijken maatregelen genomen moeten worden, zodat die straks niet overspoeld worden door TU-medewerkers op zoek naar een gratis parkeerplaats.
Gütlich is niet blij met de nieuwe ontwikkeling. “We willen in 2011 samen met Duwo een bouwaanvraag indienen voor duizend studentenwoningen op parkeerplaatsen in TU-midden. Die parkeerplaatsen moeten van de gemeente gecompenseerd worden. Daarbij moeten extra parkeerplaatsen aangelegd worden voor de nieuwe woningen.”
Omdat er weinig ruimte is op de campus is het volgens de TU nodig parkeergarages te bouwen. Maar daar moet de automobilist dan wel aan mee betalen.
Het is nog onzeker of de bouw van studentenwoningen vertraging gaat oplopen. Overigens is de start daarvan niet alleen van de invoering van betaald parkeren afhankelijk. De TU en Duwo wachten met smart op de milieu effect rapportage (mer) voor TU Noord, waar vele studentenwoningen worden gebouwd. Ook die mer kan invloed hebben op de bouwplannen in het naastgelegen TU Midden.
bron: tu-delta

Geen opmerkingen: