donderdag 9 juni 2011

Denk mee over een ludieke straatactie…voor de Julianalaan

Onder het motto ‘Ruil je stuntvlees in voor kattenvoer’ voerden recentelijk een aantal BN-ers een geslaagde straatactie uit. En het werkte; veel media aandacht en bewustwording bij het publiek. Zou het ook werken om aandacht te vragen voor onze straat? De straat, of eigenlijk de karakteristieke laan, die al 30 jaar geleden bij Koninklijk Besluit aangepast zou worden?

Vlinderjacht
Vorig jaar droomden wij, de bewoners samen met de gemeenteambtenaren, nog over een nieuwe inrichting van de Julianalaan West. Uren zijn besteed aan de mooiste plannen; de ingrediënten waren natuur, lage snelheid, geen bussen en zwaar verkeer voor de deur maar wel een strook voor vrolijke vlinders!

Medio 2011 is het dromen voorbij en haalt de gemeente Delft een streep door alle plannen. Mijn dagelijkse uitzicht op de bushalte blijft helaas werkelijkheid. Tussen plan en uitvoering zit een gat en dat vergroot het vertrouwen in de gemeente niet. Tijd voor een ludieke straatactie lijkt me, maar hoe?

Al surfend naar ludieke straatacties kwamen er voorbeelden naar boven zoals die van Loesje met als thema ‘Vecht voor je dromen’. Deze straatactie eindigde met een kussengevecht. Of wat te denken van het uitrusten van de wijkagent met een lasergun voor snelheidsmetingen zoals in de wijk Tanthof onlangs is gedaan. Of toch de herintroductie van de autoloze zondag maar dan de maandagversie? Kortom,
Wie wil meedenken en heeft frisse ideeën? Schroom niet en laat je horen…

YZ

Geen opmerkingen: