dinsdag 20 oktober 2009

Kapelsbrug, vervolg


Het vernieuwde ontwerp (rechts op de foto) van de Kapelsbrug is vorige week donderdag aan de welstand voorgelegd. Op de presentatie is de brug nu voorzien van een bovenleiding voor de tram, dat was eerst niet getekend (niet zo duidelijk op de kleine afbeeldingen). De bomen die erop staan zullen pas over een jaar of 15 deze hoogte bereiken, want die worden allen gekapt. Mede door de bovenleiding en masten zal het 'oude' Gezicht op Delft nooit meer hersteld worden, zelfs bij een boogbrug. Wat mij betreft kunnen we dat aspect beter buiten beschouwing laten en de brug in zijn huidige omgeving beoordelen.

EvH

2 opmerkingen:

Basoski zei

Dit is nog lang geen gelopen race. Ook van de zijde van de Provincie lijken er bezwaren tegen de voetgangers onderdoorgang, vanwege de risico's van passerende schepen die soms problemen hebben om de bocht te maken, zeker wanneer er twee op die plaats elkaar passeren, wat ik gisteren opnieuw zag. Overigens kan een plat brugdek natuurlijk ook in combinatie met bogen aan de buitenzijde ! Denk even aan de gevels van oude huizen en het daarachterliggende dak.

Anoniem zei

De voetgangersonderdoorgang lijkt een goede oplossing. Maar het is een potentieel sociaal onveilige plek die bovendien nog erg interessant zou kunnen zijn voor grafittispuiters.
Niet doen dus want het levert meer ellende op dan dat het een oplossing is.