donderdag 18 maart 2010

'Onderzoek naar glazen overkapping A13'

Vrij geïnterpreteerd naar een artikel in het Nederlands Dagblad.
Delft - Een glazen overkapping over delen van de A13 in de provincie Zuid-Holland zou een oplossing kunnen bieden voor de overlast van de snelweg.

Het Stadsgewest, een samenwerkingsverband van negen gemeenten, gaat de haalbaarheid ervan onderzoeken. Dat meldde het Stadsgewest woensdag.

De overkoepeling zou geluidsoverlast verminderen, fijnstof filteren via een speciaal systeem en energie opwekken via zonnepanelen. Ook zou onder de overkoepeling minder onderhoud aan het asfalt nodig zijn.

Het Stadsgewest onderzoekt of een overkapping van delen tussen Rotterdam en Leiden een betaalbare optie is. De conclusies moeten in het najaar bekend zijn.

Minister Camiel Eurlings van Verkeer sprak zich eerder uit tegen glazen overkappingen over snelwegen. Een dergelijk project zou te duur zijn.

Volgens een bewoner in Ridderkerk: "Hier in Ridderkerk lopen de A15 en A16 vlak langs elkaar door de gemeente. 16 rijbanen naast elkaar. Ridderkerk West is bijna onleefbaar. Hier is ook een plan voor een overkapping. Movares heeft een haalbaarheidsstudie gedaan. Het is haalbaar. Zonnepanelen op de overkapping. Koeling van het asfalt met warmte koude opslag. Het is mogelijk. Maar de kosten...."

Lees hier het echte artikel over de A27 in Utrecht.

Geen opmerkingen: