vrijdag 26 maart 2010

Verkiezingsbedrog

We hebben een nieuw college van burgemeesters en wethouders en tot grote schrik en teleurstelling van velen is de portefeuille van Ruimtelijke Ordening (RO) naar de studentenpartij Stip gegaan. Deze partij heeft er nooit doekjes omgewonden. Zij zijn een belangenpartij voor studenten en willen slechts drie dingen: studentenwoningen, studentenwoningen en studentenwoningen, en vooral vlakbij de TU.
Het electorale succes van de overige coalitiepartijen bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen en met name van D66 is mede het gevolg van enorme onvrede van de kiezers over juist het RO beleid: de irrationele verkeersoplossingen zoals bij de Papsouwselaan, de kap van honderden bomen, de uitbreidingsplannen voor de Wippolder met ruim 7.000 woningen en niet te vergeten het totale gebrek aan bevolkingsparticipatie of zelfs consultatie bij al deze plannen. Ook het CDA heeft de kiezer beloofd meer te doen aan groen: stem op ons , met ons in het college komt jullie stadspark er. En wat gebeurt er? De partijen die een coalitie wensen te vormen zijn snel bekend, even snel worden de personen genoemd die voor elke partij wethouder zal worden. Pas daarna wordt er over de invulling van de posten gepraat. Was omgekeerd niet verstandiger geweest? Want wat bleek, van deze toekomstige wethouders wilde (of durfde) niemand verantwoordelijkheid te nemen voor de meest controversiële posten RO en de Spoorzone.
Terwijl vooral D66, maar zeker ook Groen Links en het CDA, tijdens de verkiezingen gescoord hebben op onderwerpen die met deze post te maken hebben. Het resultaat is dat Stip overbleef als wethouder van RO nadat deze post enorm is uitgekleed door Verkeer en Spoorzone naar de Economie wethouder te schuiven. Met deze 25 jarige student als wethouder van RO zitten de TU en Duwo op de eerste rang bij de toekomstige ontwikkelingen van de Wippolder. De bewoners hebben alweer het nakijken. We zijn beland van regen in zware drup. Je vraagt je af wat is de zin is van het houden van verkiezingen als de partij die het meest heeft geprofiteerd van proteststemmen, jawel D66, geen verantwoordelijkheid neemt voor de reden van haar succes?

MM

Geen opmerkingen: