woensdag 31 maart 2010

TU kan coalitieakkoord beïnvloeden

Uit de Delta
De Delftse wethouders zijn bekend, hun portefeuilles ook. Maar wat de komende jaren hun beleid wordt, blijft nog gissen. De coalitie wil eerst te rade gaan bij 'beeldbepalende partijen in de stad', zoals ook de TU.

Deze beeldbepalende partijen komen samen op 9 april. Namens de TU Delft is collegevoorzitter Dirk Jan van den Berg uitgenodigd. Hoeveel invloed hij op het Delftse politieke beleid voor de komende jaren zal hebben, is volgens formateur Lucas Vokurka niet precies te zeggen. “Het wordt een akkoord van de vijf coalitiepartijen, maar we organiseren dit consultatiegesprek niet voor niks.”

Vokurka bedacht de gesprekken 'vooral om maatschappelijke thema's te verbinden met economische'. “De opgaven waar Delft voor staat vragen om nieuwe oplossingen, om andere keuzes én om samenwerking met alle partijen in de stad.” Vokurka hoopt de wethouders op 22 april te benoemen, mét coalitieakkoord erbij.

De namen van de wethouders zijn al een paar weken bekend: Lucas Vokurka (D66) krijgt de portefeuille financiën, onderwijs, dienstverlening en communicatie, Raimond de Prez (PvdA) gaat zorg en wijken doen, Saskia Bolten (GroenLinks) komt op participatie en duurzame ontwikkeling, Milène Junius (CDA) doet economie, verkeer en spoorzone en Pieter Guldemond (STIP) wordt verantwoordelijk voor de portefeuille kennisstad en ruimtelijke ordening.

Geen opmerkingen: